TARINA

Olen Maarit Hirvaskoski, artesaanipuuseppä, lastentarhanopettaja ja kolmen lapsen äiti. Olen luonnostellut huonekaluja jo vuosia, milloin enemmän, milloin vähemmän, milloin paperille, milloin vain päässäni. Luonto ja eläimet ovat aina olleet minulle tärkeitä. Ekologisuus onkin tinkimätön osa suunnitteluani. Kaiken määräävä tekijä on kuitenkin visuaalinen ilme. Ajattelen, että visuaalisesti tasapainoinen ja samalla tarpeeksi mielenkiintoinen muoto on löydettävissä, vaikka joskus siinä voi mennä tuskastuttavan kauan aikaa. Jos suostuu olemaan tarpeeksi kärsivällinen, niin saavuttaa hetken jolloin löytää sen mitä on etsinyt.

Yritykseni lähti liikkeelle, kun aloin pohtimaan huonekalua, joka olisi helppo koota ja purkaa. Kehittelin ajatusta päässäni lähes yötä päivää, aktiivisesti ja passiivisesti, kunnes palaset loksahtivat paikoilleen ajaessani autoa. Ryntäsin kotiin piirtämään ja askartelemaan pienoismallia, V-pöytä sai muotonsa. Kotimainen vaneri oli luonnollinen valinta pöydän materiaaliksi, eikä vähiten sen kauniin ulkonäön vuoksi. Halusin, että tuotteiden valmistus tapahtuisi kotimaassa pakkauksia myöten. Tuotteet ovat kierrätettävissä ja ne kuljetetaan litteässä paketissa. Pöytien kokoamiseen ei tarvitse työkaluja. V-pöytä sai kaverikseen K-pöydän, joka on matalampi ja isompi. Viimeisin tuote on vanerinen S-Hylly, joka on tuotteena vaativa toteuttaa. Se toimii hyllynä ja naulakkona tai ihan vain katseenvangitsijana. Tuote on kotimaista käsityötä.

Olen kiitollinen läheisilleni ja loistaville yhteistyökumppaneilleni, jotka ovat osaltaan auttaneet minua tällä matkalla. En olisi tässä yksin.

Tästä on hyvä jatkaa vanhoilla ja uusilla ideoilla.